Spring til indhold.
Forside

Nyhed

Billetter revet væk: Nyt koncept for studiemiljødag trak studerende til

Lagt online: 08.05.2025

Dans, strik og snobrød var nogle af de aktiviteter, AAU’s studerende kunne deltage i for at få et pusterum i hverdagen. Temaet for Studiemiljødag 2025 var nemlig ro til hjernen og pause fra bøgerne.

Af Sofie Astrup og Matilde Albrektsen, AAU Kommunikation og Public Affairs
Foto: Anders Fast Nielsen

Forårssol og farverige flag prydede kantineområdet på CREATE i Aalborg. Her var AAU’s studerende inviteret til Studiemiljødag, hvor de blev inspireret til gode pauser for at fremme en sund balance mellem studier og fritid. På programmet var der workshops om alt fra zero-waste cooking og yoga til musik, bål og strik. Og temaet må siges at være populært hos de studerende, da de 249 gratis billetter var revet væk.

”Alle hjerner har brug for en pause. Det ved vi, men alligevel har vi det med at presse os selv – og særligt vores hjerne – helt til grænsen. Det er grunden til, at dette års Studiemiljødag er en påmindelse til os alle om at give vores hjerner en pause,” indledte prorektor Anne Marie Kanstrup i sin tale til de fremmødte studerende.

Prorektor Anne Marie Kanstrup bød velkommen til Studiemiljødagen. Foto: Anders Fast Nielsen

Derfor var AAU Studie- og trivselsvejledning gået sammen med Studiemiljørådet for at skabe en dag, som samler studerende om emner, der rør sig i hverdagen. Ifølge Iben Skov Bertelsen og Maria Paninnguaq Rafaelsen fra Studieservice er det nemlig vigtigt at skabe et fællesskab med fokus på study-life balance.

”På Aalborg Universitet vil vi gerne sprede et budskab om, at et godt studieliv er afhængig af en god balance mellem bøger og livet udenfor. Til studiemiljødagen vil vi bringe budskabet op på et højere niveau, og derfor har vi skuet ned for det faglige og op for det sociale og aktive indhold i dag,” fortæller Iben Skov Bertelsen, der er specialkonsulent i Studieservice.

Pusterum i arbejdsdagen

Det var et omfattende program, der ventede de fremmødte studerende med både velkendte og nye aktiviteter. Nogle studerende skrålede med til sang og musik, og andre brugte dagen for at finde ro med garn mellem fingrene. De forskellige aktiviteter kan også bruges i andre miljøer for at gøre plads til sunde pauser.

”Nogle af de studerende beskriver selv at have oplevet at presse sig selv for langt eller have medstuderende, som savner ro til hovedet. Det er et budskab, der gælder for os alle. Work-life-balance samt vekselvirkning mellem arbejde og gode pusterum er også noget, vi som medarbejdere har brug for i arbejdsdagen,” siger Maria Paninnguaq Rafaelsen, studie- og trivselsvejleder i Studieservice.

Se billederne fra Studiemiljødagen nederst i artiklen.

Evaluering af Studiemiljødagen

Den udsendte evaluering af Studiemiljødagen i Aalborg viste, at 91 procent af de deltagende studerende var tilfredse eller meget tilfredse med arrangementet. Om dagens workshops og øvrige aktiviteter svarede 61 procent af deltagerne, at de var tilfredse, mens 35 procent svarede, at de var meget tilfredse, og at der var præcis de aktiviteter på programmet, som de havde lyst til at prøve.

Maria Bjørk Bols Skaftadóttir og Joanna Lilly Juncher

Arkitektur og Design, 4. semester og Sundhedsteknologi, 2. semester

Alesiya Antony Joseph

Urban Planning and Management, 2. år

Julie Kristine Moeslund Kristensen

Maskiningeniør, 2. semester

Hvilke redskaber tager I med fra i dag?

Maria Bjørk Bols Skaftadóttir: Vi har kun været på én workshop, så det er lidt svært at sige. Men en grounding-teknik, som vi lærte, det gør rigtig meget for mig lige at kunne trække vejret, og få tankerne på noget helt andet.

Joanna Lilly Juncher: Vi arbejder jo rigtig meget med projektarbejde, så jeg tænkte også, at jeg vil tvinge min gruppe til at synge fællessang, fordi det er dét, vi lige har gjort, og vi er en meget social gruppe, så det er måske også godt for os.

Alesiya Antony Joseph: Jeg lærte fra oplægget, vi havde i begyndelsen, hvordan man planlægger og skemalægger sit studie og balancerer det med positive pauser, og hvordan det kan være produktivt.

Julie Kristine Moeslund Kristensen: Jeg vil helt klart tage det med, at man planlægger sine overspringshandlinger, så man har tid til dem.

Hvad gør I for at forbedre jeres egen studietrivsel?

Joanna Lilly Juncher: Jeg vil prøve at tage tingene et skridt ad gangen, og tager det som det kommer i stedet for at tænke fem måneder frem. Det er også først lige gået op for mig, at jeg har projektaflevering om en måned, men det kommer til at gå fint, fordi man tager det bare som det kommer, og så får man løst det.

Alesiya Antony Joseph: Jeg tegner eller danser, og de ting kunne man gøre her med mange andre mennesker, hvilket er anderledes end at gøre det alene, så det var virkelig sjovt.

Julie Kristine Moeslund Kristensen: Vi forsøger at indlægge pauser i studiegruppen, så vi husker det.

Relaterede nyheder